Twee aasgieren zweven over de heuvels. Je ogen volgen hun sierlijke bewegingen.
Met je blik richting de berg Kedros, die niet onder de indruk lijkt van zijn grote broer de Psyloritis, ervaar je een weldadige rust.
Je kijkt over je schouder en vangt een blik op van de majestueuze Lefka Ori. De sneeuw ligt nu nog op de flanken.
In de verte hoor je een herder zijn kudde opdrijven, de belletjes van de geiten en het geblaf van de hond verraden dat.
Boven de olijfgaard en de Valonia-eikenbossen hoor je de zwaluwen en de vinken kwetteren.
De gele bloemen van de klaverzuring staan in bloei. Nog even en ook de wilde anemonen en de orchideeën volgen. Omdat de wind tegen de bergen blaast, verzamelen zich witte lenswolken boven de witte toppen.
Op de Egeïsche zee zie je de vissersboten uitvaren. Door het zachte licht verandert het azuurblauwe water van kleur. Onderwijl plukt een in het zwart geklede dorpsbewoonster wilde groenten en kruiden langs het pad. Je ruikt de geur van rozemarijn en lavendel .
Je bent op Footscapes of Crete

Footscapes of Crete heeft een centrale ligging op het eiland.
Het maakt het mogelijk om een groot deel van het eiland te bezoeken zonder dat je uren onderweg bent. De stranden in zowel het noorden als het zuiden zijn binnen 25 minuten bereikbaar.

Footscapes of Crete is gelegen nabij het dorpje Kástellos, dicht bij Armenoi aan de doorgaande route tussen Rethymnon (12 km) in het noorden met Spili verder naar het zuiden.
“Footscapes of Crete” ligt op loopafstand van het dorpje Kástellos. Kástellos heeft een Taverna, waar je prima kunt eten. Hier ervaar je de Kretenzer gastvrijheid. Waar je onder het genot van de nodige wijn en raki, zult genieten van de traditionele Kretenzer keuken. De kans is groot dat eigenaar Vasillis bij je aanschuift om een raki met je te drinken, onderwijl dat hij met je de wereldproblemen bespreekt. Na het drinken van de nodige alcohol lijken deze al een stuk minder…

In het naburig dorp Armenoi zijn diverse restaurants, supermarkten, de bakker en allerlei voorzieningen die aan de dagelijkse behoeften voldoen.