Welkom op onze website.

Wij zijn Jeroen Wouters en Ria Swinkels, eigenaren van “Footscapes of Crete”.

Na jaren gewerkt te hebben in de geestelijke gezondheidszorg en het welzijnswerk ontstond de wens om te ontsnappen aan de hectiek van alle dag.
Toen de gelegenheid zich voordeed, zijn we ervoor gegaan. Sinds januari 2015 zijn wij de trotse eigenaren van “Footscapes of Crete”. Een bedrijf dat in 2008 is opgericht door een Engels echtpaar.

Mede door onze Nederlandse nuchterheid zijn we er in geslaagd om op een magische plek een schitterende accommodatie te creëren. Een oase van rust, in de directe omgeving van een drukke stad.

Met veel genoegen hebben we op Footscapes een eco pool en een glamping Pod kunnen realiseren. De kers op de taart.

We proberen zoveel mogelijk met respect voor de natuur ons werk te doen. Heel langzaam komt ook het besef op Kreta dat we zuinig moeten zijn op moeder aarde.
Helaas zijn hier nog niet veel mogelijkheden in het gebruik van eco producten. Maar waar het kan gebruiken we natuurlijke middelen en waar het niet lukt, proberen we minder producten te gebruiken die afbreuk doen aan onze mooie omgeving.

We zijn zeker geen fanatieke drammers of eco activisten, we willen enkel dat onze mooie aarde straks ook nog bewoonbaar is voor onze kleinkinderen, Max, Morris en Roemer.
We hopen dat onze gasten deze visie kunnen delen en ook respectvol omgaan met onze natuur.

Als liefhebbers van het mooie Kretense landschap vinden we dat in deze tijd te vaak wordt vergeten stil te staan bij het mooie wat de natuur ons te bieden heeft. Stop eens en snuif de geur op van de cysteroosjes, de lavendel, tijm en rozemarijn, die in onze tuin staan. Pluk ze gerust en gebruik ze in de thee of bij het koken.

Het uitzicht hier is fenomenaal. De locatie is schitterend, maar helaas doet elke foto ervan afbreuk aan de werkelijkheid. Je moet het dus met eigen ogen zien…

Schakel een versnelling terug, neem rust en geniet. “Siga siga” zoals de Grieken zeggen.
Maar ben niet bang, helemaal afgesloten van de buitenwereld ben je niet. We hebben WIFI…

Geniet van ons Footscapes en maak het jouw Footscapes!