Onze wandelingen zijn niet standaard.
We zijn trots op de diversiteit maar vooral willen we ons enthousiasme voor Kreta met jullie delen.
We laten je kennis maken met het echte Kretense leven, niet in een rijtje achter elkaar aan lopen, maar waar het interessant is van de geijkte paden afwijken. De plekken die we je laten zien, zijn verrassend.
Even binnenwippen bij de kaasmaker als hij nog aan het werk is, die de interesse voor zijn werk erg waardeert en waar je niet wegkomt zonder dat je een homp kaas achter je kiezen hebt.
Een drankje doen bij de lokale taverna, waar het voor kan komen dat er niet genoeg voorraad voor handen is. Waar we dus noodgedwongen de voorraad verdelen.
Onderweg ontmoeten we lokale mensen die echt verbaasd zijn dat je hun dorp bezoekt en je trots deelgenoot maken van hun leven. Met een gekregen snoepje in je mond lopen we door verlaten kloven verder, zonder nog iemand tegen te komen.

Kortom wandelingen die we aanpassen aan de mogelijkheden van onze gasten en waarna je met genoegen terugkijkt.

Enkele voorbeelden van onze wandelingen.

De Myli-kloof is een prachtige groene oase nabij de stad Rethymno. Het is een ravijn met een enorm aantal planten en bomen, een echte botanische tuin. De wandeling duurt ongeveer 7 km, 2,5 uur lopen.
Deze prachtige kloof beklimmen we via een redelijk begaanbaar pad. Door storm en regenval kan het soms wat moeilijk te bewandelen zijn. Midden in de kloof lopen we door een verlaten dorp.

Een vrij gemakkelijke wandeling gaat naar Armenoi en de Minoïsche begraafplaats. Ongeveer 8 km, 3 á 4 uur lopen.
Dit is een erg mooie wandeling, beginnend bij de poort van Footscapes door prachtige olijfgaarden naar Armenoi. Net voordat we het dorp binnen gaan, slaan we linksaf naar de laat-Minoïsche begraafplaats van Armenoi.
Dit gebied is in het voorjaar bedekt met wilde bloemen. Je vindt er allerlei wilde orchideeën en andere kleurrijke bloemen.
Er zijn er ongeveer 200 graven en ze dateren uit 1300 tot 1050 voor Christus. Deze graven zijn uitgehouwen uit de rotsen en je kunt de trappen af om ze van dichtbij te gaan bekijken.

Kerken met fresco’s wandeling rond Mourné en Frati. Ongeveer 15 km. 5 á 6 uur lopen.
Deze wandeling voert ons door een prachtig landschap en we verkennen de talrijke kapelletjes met fresco’s in dit gebied.
Als we naar het mooie dorp Mourné lopen, komen we aan bij de eerste kerk met fresco’s, en waarschijnlijk de best bewaarde van allemaal. Vanaf hier blijven we geleidelijk klimmen totdat we de kam bereiken met een prachtig uitzicht op een verborgen vallei. Onze tweede kerk bevindt zich op een heerlijke plek, die ons een aangename stop biedt voor een drankje, voordat we door olijfgaarden naar het dal lopen waar we de volgende kerk vinden.

De kloven van Kato Poros en Moundros Ongeveer 14 km, 5 á 6 uur lopen.
Deze wandeling loopt tusse twee spectaculaire, maar heel verschillende kloven. We beginnen de wandeling bij een mooi bergdorp; Moundros en lopen de berg op naar het verlaten dorp Nisi. We bezoeken hier een kleine kapel en verkennen de ruïnes van het dorp en de oude olijfmolen. Daarna dalen we af via een ruig pad naar de spectaculaire kloof van Kato Poros. We klimmen over rotsblokken in de rivierbedding. We maken ook gebruik van de oude ezelspaden (kalderimi) We lopen via de tweede kloof terug naar Moundros. Als we geluk hebben zien we de nesten met jonge gieren.

Dit is een kleine greep uit ons aanbod.