Eén van onze favorieten is om in je pyjama je dag te beginnen met een heerlijk ontbijt (niet inbegrepen) op één van je bungalowterrasjes.
Wij willen dit met liefde voor je klaarmaken met lekkere dingen uit onze eigen regio. Je kunt kiezen uit een royaal standaard ontbijt of een luxere versie.

Kreta is te veelzijdig om er niet op uit te trekken, in de loop der jaren hebben we heel wat verborgen pareltjes ontdekt. Plekken waar je als toerist meestal aan voorbij loopt. Jeroen neemt je graag mee op zijn wandelingen, waar hij met veel enthousiasme uitleg geeft over flora en fauna, het leven hier en de culturele hoogtepunten. Kreta van binnenuit.

Of trek er zelf op uit, wandel naar de Minoische begraafplaats in Armenoi. In je bungalow vind je veel informatie voor wandelingen in de directe omgeving met de mooiste plekjes.

Al vele generaties lang is het op Kreta gebruikelijk om in de vrije natuur op zoek te gaan naar eetbare planten, als aanvulling op de dagelijkse voeding of vanwege de medicinale eigenschappen.                      

Nieuw dit jaar is de wildpluk-wandeling. Tijdens de wildpluk wandelingen met onze lokale taverna-eigenaar Vassilis laat hij je op bijzondere wijze kennis maken met deze eeuwenoude traditie.

Ook nieuw dit jaar is ons aanbod van Massage of yoga na een flinke wandeling of een na loom dagje strand……de ultieme ontspanning. Je stramme spieren weer uit de knoop, je ouwe lijf verjongen, of gewoon omdat het heerlijk is.  We kunnen dit voor je organiseren.

Pak je zwemspullen in en maak een autoroute langs mooie highlights. Er is zoveel te ontdekken. En onderweg stop je regelmatig om af te koelen in zee bij de vele mooie stranden.
Door onze centrale ligging is het mogelijk om een groot deel van het eiland te ontdekken tijdens de diverse daguitstapjes

Ben je net als wij ook een enthousiast geocacher? Ook op Kreta liggen veel caches. Zelfs in de directe omgeving van Footscapes. Gebruik onze autoroutes en neem onze rugzak mee met handige tools om een dagje te gaan geocachen.

Ontdek de mooie en verborgen baaien aan de zuidkust.
Begin in Plakias en ga verder naar Kalipso beach, Damnoni beach, Ammoudaki beach, Kleidisi, Ammoudi beach en Schinaria. Ieder strand heeft zijn eigen charme. Opvallend is de ruige rotsachtige omgeving.
Een tegenstelling tot de stranden in het noorden, waar ook kilometers lange zandstranden te vinden zijn. Het is er nooit druk, alleen op zondag omdat de Grieken zelf dan naar het strand gaan. Vanaf Rethymno naar het westen, vind je Gerani grot, Petres beach, Episkopi beach, Kera, Geropotamos beach en Kalami beach. Indien je nog verder naar het westen richting Chania rijdt, zijn nog meer lange verlaten stranden te vinden.

Bezoek stadjes in de omgeving, zoals Rethymno, op slecht 12 km van Footscapes. Een oud Venetiaans stadje met talloze winkeltjes, restaurantjes en terrassen. Maar ook musea en het schitterende Fortezza en niet te vergeten het strand met de boulevard en oude haven.
Of Spili, een bergdorp dat opmerkelijk groen is, omdat het aan de voet van de berg Kedros ligt en daarom meer water krijgt. Een heel sfeervol dorp met de leeuwekop fonteintjes.
Doe mee met een rondleiding door de tuin van Maravel. En bezoek de winkels van Maravel, vol kruiden en natuurlijke producten.
Alle dorpen hebben allemaal hun geschiedenis en bijzonderheden. Voor elk wat wils.

Dompel je onder in de rijke historie van Kreta. In je studio vind je boekjes vol informatie over Kreta in diverse talen, wandelroutes maar ook boeken ter ontspanning om met een glaasje wijn te relaxen en van de prachtige zonsondergangen te genieten.

En voor de enthousiaste vogelaars, neem je verrekijker mee! Want rond Footscapes nestelen verschillende soorten gieren, spotten we regelmatig de hop en vanaf april zijn we getuigen van het overvliegen van grote zwermen bijeneters. En dit is maar een klein deel van de verschillende soorten die ons regelmatig bezoeken.

Vergeet niet tot rust te komen en simpelweg te genieten van je bungalow, de pluktuin met zijn fruit en groenten en geniet van het zwembad, de rust en het fascinerende uitzicht.